2015. szeptember 22., kedd

2015. szeptember 20.

Szombat reggel sikeresen megérkeztünk időben a megbeszélt helyre, de mivel két busszal mentünk Viagnoticába, a jó olasz mentalitásnak köszönhetően 20 perces késéssel indultunk, mert a második busz késett. :D Egy órás volt kb. az út, aztán leszálltunk a buszról és egy 3 km-es ösvény vezetett a strandhoz. Csodaszép az a hely, aki erre jár, semmiképpen se hagyja ki, még árnyékot is tudtunk vadászni a sziklák tövében. A tenger gyönyörű tiszta volt és jó hűvös, hatalmas hullámokkal. Fürödtünk, röplabdáztunk, és még bort is hoztak nekünk drága szervezőink. Összeismerkedtünk pár emberrel, sőt, néhány helyivel is – egy fazon, akinek állítása szerint szülinapja volt, lefotózkodott velünk. :D Vadásztunk szép köveket is, lányok, viszek haza nektek!
Egész késő délutánig maradtunk, úgy indultunk visszafele, hogy már elkezdett csöpögni az eső. Enyhe napszúrást sikerült összeszednem, így a visszafele séta tragikus módon szar volt, elnézést, szebben ezt képtelenség megfogalmazni. Rázott a hideg, de közben iszonyat melegem is volt, szédültem, ami azért nem volt praktikus, mert elég nagy magasságokban gyalogoltunk a hegyen. Dorina támogatásával és Évitől kapott gyógyszerrel sikerült aztán magamhoz térnem egy kicsit, köszi, lányok. <3 Egy pöppet most rákuram vagyok a spongyabobból, remélem, ez hamar elmúlik. Itt mindenkinek amúgy olyan jó színe van, és bírja a napot, úgyhogy enyhe hátránnyal indultam már eleve.
Visszafele megálltunk Manfredoniában is, és sétáltunk egyet, sőt, még fagyiztunk is - igazi lapátos olasz fagyit. :) Oda biztosan vissza fogunk menni a lányokkal, mert kb. fél óra busszal, de vonat is megy, van strand is, és egy hosszú, szép sétálóutca, ahol csudi boltokat láttunk. Van ott egy erőd, várféleség, nem tudjuk mi az, de azt is meg akarjuk majd nézni. Annyira gyönyörűek amúgy az utcák, teljesen megvan a mediterrán hangulat mindenhol, a pálmafák, a szép erkélyek és épületek, a hömpölygő, hangos tömeg mindenhol. Kicsit furán néztek ránk mondjuk, lehettünk vagy nyolcvanan, ahogy végigmentünk a sétálón…:D
Este fél 11 fele valahogy életet leheltünk magunkba és elindultunk a foggiai éjszakába, hogy találkozzunk a többiekkel. A Smallest nevű helyen vettünk is némi italt – az Erasmusosok számára külön italakciók voltak -, majd kiültünk a közeli térre. Ismét csomó rohangáló kisgyereket láttunk, pedig már bőven elmúlt fél 12 is, de ők energikusan kergetőztek és énekeltek. Amúgy annyi csodaszép kisbaba és kisgyerek van itt, hihetetlen. A végén be is talált minket pár helyi srác, akik nem sokat beszéltek angolul, és elég viccesen próbáltak ismerkedni, aztán végül visszamentünk a Smallest elé, ahol már egész tömegnyi Erasmusos tartózkodott. Próbáltunk a spanyolokkal is ismerkedni, de nem sokat beszélnek angolul, meg olaszul is csak kicsit, úgyhogy ment az activity, aztán feladtuk. :D Amúgy ők nagyon sokat énekelnek, és ők vannak a legtöbben. Tanítgattuk egymást mindenféle nyelven egész este, így már tudok pl. törökül is pár szót, és Mete és Valerio is tanultak már magyarul néhány hasznos kifejezést… :D Vagy hát attól függ, honnan nézzük a hasznost. Ez relatííív, kérem.
Ami rendkívül mulatságos, hogy a nevek komolyan annyira tipikusak, mint a filmekben. :D Olaszoknál is, spanyoloknál is. Találkoztunk Juannal, Pablóval, Antonióval, Giovannival, Valeriával, zseniálisak ezek a nevek, tényleg. Nagyon furcsa, amikor számokat cserélünk, hogy már ilyen kontaktok is vannak a telefonomban.
Hatalmas tömeg volt még fél 4-kor is a kis kocsma előtt az úton, néha elhaladt egy-egy autó, de nem dudáltak, türelmesen megvárták, amíg a részegedő fiatalság odébb megy, hogy tovább haladhassanak. Valerio mindenképpen szerette volna, hogy kipróbáljuk a cioccolatino (talán így írják) nevezetű akármit, ami azért különleges, mert a „pohár”, amiből iszod, az csokiból van, amit aztán megehetsz, de sajnos a kicsit odébb levő bárban, ahol meg akartuk mindezt ejteni, már elfogyott. De feltétlenül ki kell próbálnunk, azt mondta, ez ilyen Erasmusos kötelező kör. Ha sikerül ilyet fogyasztanunk, mindenképpen beszámolok, hogy milyen.
Hajnali 4-re sikerült is hazamásznunk jó hangulatban. Nagyon jó kis este kerekedett végül az egészből, ahhoz képest, hogy mennyire fáradtan és leharcolva indultunk el.
Ma, azaz vasárnap, egész délután szakadt az eső, villámlott, dörgött, most állt el nemrég. Ma Évinek szülinapja van, már éjjel is énekeltünk neki magyarul, de spanyolul is a spanyolokkal, boldog szülinapot! Úgyhogy este összegyűlünk majd egy kis ünneplésre náluk.

Holnap már megyünk az egyetemre, hivatalos papírokat intézni, délután már az olasz tanárnővel is lesz találkozó és este egy össznépi Erasmusos találka is lesz. Később pedig jönnek a főbérlők, rendes szerződést írni. Hosszú nap lesz, az biztos… 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése